Recommendations
Uitgelichte producten

Uitgelichte producten zijn ideaal om in te zetten voor bijvoorbeeld kassakoopjes of om seizoensproducten of actieartikelen op je homepage te promoten. Uitgelichte producten kan je handmatig selecteren of automatisch door het instellen van een regel.

Handmatig uitgelichte producten
Bij handmatig ingestelde berichten kies je zelf de producten die je wil uitlichten.

Allereerst stel je op het tabblad Algemeen een naam voor de recommendation in. Deze naam is alleen voor de eigen herkenning. Daarna kies je de categorie waarin de producten die je wil uitlichten zich bevinden.

In het tabblad Selectie selecteer je vervolgens zelf de producten die je wil uitlichten en de volgorde waarin ze moeten staan.

De URL die je bij het tabblad Info implementatie ziet staan kan je gebruiken om de recommendation aan te roepen. Als je erop klikt zal je de producten die je zojuist hebt geselecteerd terug zien in de XML.

Automatisch uitgelichte producten
In het tabblad Algemeen kan je weer een naam voor recommendation instellen. Daarna selecteer je de categorie waar de producten die je wil uitlichten zich in bevinden.

Als je een verdere verfijning wil toepassen op de gekozen categorie, kan je kiezen uit drie opties:

• Toon één product per onderliggende (sub)categorie
    Als de gekozen categorie subcategorieën heeft, kan je er, door het vinkje in te schakelen, voor kiezen om per subcategorie één product te tonen. Bijvoorbeeld: onder herenkleding heb je broeken en schoenen als subcategorie. Er wordt dan één paar schoenen en één broek getoond. Zo maak je een mooie mix van uitgelichte producten.
  • Toon één product op basis van een unieke eigenschap
    Op basis van een eigenschap uit je feed kan je een product per eigenschap tonen. Door bijvoorbeeld Merk of Kleur te kiezen zal je geen twee producten van hetzelfde merk tonen en door Kleur te selecteren zorg je dat alle uitgelichte producten een andere kleur hebben.
  • Geen verfijning in categoriekeuze
    Hierbij vindt er geen verfijning plaats. Dit is de standaard instelling.

Onder sorteeroptie kies je de gewenste sortering die je hebt aangemaakt in de module merchandising. Tot slot kan je het aantal artikelen dat je in de uitgelichte producten wil weergeven kiezen bij aantal producten.

Selectie
Als de gekozen instellingen onder het tabblad Algemeen nog teveel producten opleveren of wanneer je een specifiekere selectie wil maken (bijvoorbeeld alleen Geslacht dames en/of alleen Geslacht heren), dan kan je dat instellen in het tabblad Selectie door een eigenschap te kiezen en aan welke voorwaarden er voldaan moet worden. Ook kan je op basis van een eigenschap bepaalde producten uitsluiten.

Als je twee verschillende attributen kiest, dan moet het product aan beide waardes voldoen om terug te komen.
Bijvoorbeeld kleur = rood, vorm = rond: alle artikelen met kleur rood en vorm rond worden geselecteerd.

Als je één attribuut kiest, dan hoeft het product maar aan één van die waardes in dat veld te voldoen.
Bijvoorbeeld kleur = zwart, geel: alle artikelen met kleur geel of kleur zwart worden geselecteerd.

Voorbeeld
Stel, je wilt op SKU niveau een specifiek aantal producten koppelen, vul daar dan een aantal SKU's in, en alle producten die één van die SKU's hebben komen terug in de recommendation:

Parameters

Het tabblad Parameters biedt in basis dezelfde functionaliteit als het tabblad Selectie. Het grote verschil is dat in dit geval de waardes van de eigenschap niet bepaald worden in Tweakwise, maar aan webshop kant. De webshop geeft in de aanroep naar Tweakwise mee wat de gewenste selectie is. Daarmee vergt deze variant dus ook een andere implementatie.

De toegevoegde waarde van deze functionaliteit is met name van toepassing wanneer je shop heel veel artikelen of merken bevat en je anders bij het tabblad Selectie veel verschillende varianten moet aanmaken.

Voorbeeld:

Aantal regels instellen Gebruik selectie Gebruik parameter
1 Merk = {A} & Kleur = {Zwart} Merk = {Variabel op te roepen} en kleur = {Variabel op te roepen}
2 Merk = {A} & Kleur = {Bruin}
3 Merk = {B} & Kleur = {Zwart}
4 Kleur = {B} & Kleur = {Bruin}

In dit geval zou je bij het tabblad Selectie een filter moeten maken voor merk A, merk B, merk C enzovoorts. Met behulp van de parameters kan je een filter aanmaken voor het eigenschap Merk. Door deze als parameter mee te geven in de URL kan je aan de webshop kant de selectie bepalen.

Op het tabblad Info implementatie vind je de URL waarmee je de XML met recommendations op kan opvragen bij Tweakwise.

Hoe kan ik controleren welke producten er worden weergeven bij 'uitgelichte producten'?