Een overview pagina maakt het mogelijk om gemakkelijk allerlei attribute landing pagina’s op één pagina te verzamelen. Zo’n pagina kan ook weer achter een SEO vriendelijke, zelf te bepalen, URL zichtbaar gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan een overzicht pagina voor merken. Deze feature is alleen beschikbaar voor Magento 2. Hieronder een voorbeeld van zo’n pagina:

Module

Het beheer van de overview pages vindt plaats in het CMS op de volgende locatie:

Magento2 Admin Panel > CMS > Content > section Attribute landingpages > Manage overview pages

Configuratie

Voor één overview page zijn diverse opties instelbaar. In de volgende paragrafen worden die besproken.

General > Active

Optie om deze overzicht pagina aan/uit te zetten

General > Name

Naam van de pagina. Wordt verder nergens gebruikt.

General > URL Path

Aangeven achter welke URL deze overzicht pagina moet komen te staan. Geef alleen het path op. Dus de URL zonder de hostname.

Bijvoorbeeld:

De gehele URL voor de landingspagina is: https://tweakwise2-ce-seo.emico.nl/merken

Geef dan in dit veld alleen het path weer, te weten: merken

General > Active stores (selectie)

Instelling om aan te geven voor welke storeview deze landingspagina werkt.

Content > Heading

Mogelijkheid om de pagina header toe te voegen. Deze kop wordt tussen <H1> tags weergegeven.

Content > Content above results

Mogelijkheid om content (met opmaak) toe te voegen tussen de Header image & de weergave van attribute landing pages (list).

Content > Content below results

Mogelijkheid om content (met opmaak) toe te voegen onder de attribute landing pages (list).

SEO > Meta title

Dit is de meta titel van de pagina. Deze titel wordt in de header in de HTML neergezet.

SEO > keywords

Dit zijn de meta keywords van de pagina. Deze worden in de header in de HTML neergezet.

SEO > Meta description

Dit is de meta description van de pagina. Deze wordt in de header in de HTML neergezet.