Lightspeed

Om je producten, categorieën en eigenschappen in Tweakwise te krijgen, moet je de volgende stappen doorlopen.

Stap 1. Genereer een categorie feed in Lightspeed

Stap 1.1 Ga naar Instellingen > Feeds

Stap 1.2 Klik op ‘Ga naar Custom feeds’

Voeg de volgende feed toe:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<tweakwise>

<title>{{ shop.title | cdata }}</title>

<description>{{ shop.description | cdata }}</description>

<categories>

<category>

<categoryid>123456</categoryid>

<name>Root</name>

<rank>0</rank>

<parents>none</parents>

</category>

{% for category in categories  %}

<category>

<categoryid>{{ category.id }}</categoryid>

<name>{{ category.title |cdata }}</name>

<rank>{{ category.depth }}</rank>

<parents>

<categoryid>123456</categoryid>

</parents>

</category>

{% if category.subs|length > 0 %}

{% for subcategory in category.subs  %}

<category>

<categoryid>{{ subcategory.id }}</categoryid>

<name>{{ subcategory.title |cdata }}</name>

<rank>{{ subcategory.depth }}</rank>

<parents>
                                          <categoryid>{{ subcategory.parent }}</categoryid>

</parents>

</category>

{% if subcategory.subs|length > 0 %}

{% for subsubcategory in subcategory.subs %}

<category>

<categoryid>{{ subsubcategory.id }}</categoryid>

<name>{{ subsubcategory.title |cdata }}</name>

<rank>{{ subsubcategory.depth }}</rank>

<parents>

<categoryid>{{ subsubcategory.parent }}</categoryid>

</parents>

</category>

{% if subsubcategory.subs|length > 0 %}

{% for subsubsubcategory in subsubcategory.subs %}

<category>

<categoryid>{{ subsubsubcategory.id }}</categoryid>

<name>{{ subsubsubcategory.title |cdata }}</name>

<rank>{{ subsubsubcategory.depth }}</rank>

<parents>

<categoryid>{{ subsubsubcategory.parent }}</categoryid>

</parents>

</category>

{% endfor %}

{% endif %}
             {% endfor %}
           {% endif %}
         {% endfor %}
       {% endif %}
      {% endfor %}
    </categories>
</tweakwise>

Je hebt nu een feed gegenereerd die alle categorieën bevat. Ga verder naar stap 2.

Stap 2. Genereer een Tweakwise feed in Channable

Stap 2.1 Voeg een nieuwe feed toe en kies voor Tweakwise als kanaal

Stap 2.2 Kies bij type markt voor ‘standard’

Stap 2.3 Kies bij categorieën voor ‘overslaan’

Stap 2.4 Bij regels kun je vervolgens alle extra attributen creëren door data uit bestaande bronnen te halen.

Selecteer hier alle attributen die mee moeten in de feed. De volgende velden zijn verplicht:

• Name
  • Price
  • Stock
  • URL
  • Image URL
  • CategorieID (let op: dit moet hetzelfde categorieID(‘s) zijn als die in de categoriefeed vanuit Lightspeed)

Stap 2.5 Zie hieronder een voorbeeld hoe dit er dan uitziet:

Stap 3. Lever beide feed URLs aan bij Tweakwise, zodat ze samengevoegd en geïmporteerd kunnen worden in de Tweakwise app.