Je kunt een nieuwe filtertemplate aanmaken in de module Filtering. Ga naar Filtertemplates en klik op Nieuwe template. Je komt nu op het onderstaande scherm terecht. Vul hier de naam van het template in, selecteer hoeveel facetten er maximaal getoond mogen worden (standaard is dit 25, dus dan hoef je niets te selecteren) en kies of je een kopie van een bestaand filtertemplate wilt maken. Klik vervolgens op Opslaan.

Vervolgens kun je de filters toevoegen aan het filtertemplate. Selecteer de filters die je wilt gebruiken en klik op Toevoegen. Je ziet ze dan onder elkaar verschijnen. Met het linker symbool kun je de volgorde van de filter aan passen door ze te slepen. De volgorde die je hier ziet, zal ook de volgorde op je webshop zijn. Je kan de weergavenaam van alle filters gemakkelijk veranderen in dit overzicht zonder dat je de instellingen in hoeft te duiken. Zodra je alle filters hebt toegevoegd klik je weer op Opslaan, je hebt nu een filtertemplate gemaakt.

In de rechterkolom zie je een verzameling knoppen. Deze kun je gebruiken om vanuit het template overzicht de instellingen van de filters aan te passen. Dit zijn de instellingen die het meest worden aangepast. De opties die je hier kan kiezen zijn wel iets beperkt ten opzichte van de instellingen binnen de filters. Aanpassingen die je hier doet, worden gelijk toegepast. Je hoeft dus niet per se op te slaan.

Om ervoor te zorgen dat dit template gebruikt wordt in een categorie moet je hem nog koppelen aan de juiste categorie. Dit kun je doen door naar de submodule Categorieën te gaan. Hier vind je de gehele categorieboom. Klik op de categorie waarvoor je zojuist een filtertemplate hebt gemaakt, en selecteer het nieuwe filtertemplate. Klik vervolgens op Opslaan. Zodra de publicatietaak gelopen heeft is dit nieuwe template zichtbaar op je webshop.