De bucket slider is een slider met extra functionaliteiten. Met deze BETA functie kan je je slider uitbreiden met drie handige opties:

• Clickpoints: zet clickpoints op veel gebruikte tussen stappen of vaste maten. Zo kan de klant gemakkelijk naar een bepaalde positie van de slider gaan. Erg handig bij sliders voor bijvoorbeeld schermdiagonalen.
  • Bucket: met buckets kan de bezoeker van je shop inzichtelijk krijgen hoeveel producten er zich binnen een bepaalde stap van de slider bevinden. Zo weet de bezoeker hoeveel producten hij wegfiltert.
  • Clickpoints + buckets: dit is een combinatie van de bovenstaande opties. De buckets bevinden zich op de opgegeven clickpoints.

Het inrichten van de Bucket slider

Net zoals alle andere filteropties moet je bij de instellingen van het filter aangeven dat het om een bucket slider gaat. Wanneer je kiest voor de bullet Bucket slider verschijnt er een extra instelling: Instellingen bucket slider.

Bij deze instelling kun je kiezen voor welk type bucket slider je kiest:

Clickpoints

Kies je voor clickpoints, dan verschijnt er een balk waar je de waardes van de clickpoints kunt opgeven:

Buckets

Kies je voor buckets, dan kun je opgeven hoeveel buckets je wilt zien en hoe groot de stappen minimaal moeten zijn.

Clickpoints + buckets

Bij clickpoints + buckets geef je, net als bij clickpoints, de positie van de clickpoints op.

Let op: De bucket slider komt samen met een aantal frontend aanpassingen. Je implementatiepartij zal deze slider dus in de frontend moeten ondersteunen. Hoe ze dat kunnen doen, lees je hier.