Features

Binnen de categorie Zoeken bestaat de module Banners. Met deze module is het mogelijk om zoekbanners in te richten. Een zoekbanner is een advertentie die weergegeven wordt op een zoekresultaten pagina. Deze advertentie bestaat uit een afbeelding waarop geklikt kan worden, die vervolgens naar een nieuwe pagina leidt. In de Tweakwise Banners module is het mogelijk om een banner in te richten gedurende een bepaalde periode, op basis van specifieke zoekopdrachten of bij alle zoekopdrachten. Ook wordt de positie ingesteld, en wordt de afbeelding URL, de URL van de klik en het klik type (_self of _blank) opgegeven. Hierin maken we onderscheid tussen desktop en mobiel.

Posities van de search banner

• Producten bovenaan (ProductsTop)
    Graphical user interface, website

Description automatically generated
  • Container bovenaan (ContainerTop)
    Graphical user interface, website

Description automatically generated
  • Lijst bovenaan (ListTop)
    Graphical user interface, website

Description automatically generated

Naast bovenstaande posities is het mogelijk om zelf een andere (vaste) positie voor de search banners in te richten, bijvoorbeeld op een vaste plek tussen de producten. Dan kun je de parameter location negeren in de response.

Response

Als er een Searchbanner is ingericht en geldend voor deze periode bevat de navigation-search response een nieuw onderdeel searchbannersIn dit onderdeel vind je de banners terug geldend voor de zoekterm.

De response

<searchbanners>

<searchbanner>

<imageurl>Banner URL</imageurl>

<clickurl>Pagina URL<clickurl>

<clicktarget>_self of _blank</clicktarget>

<type>Device: Desktop of Mobiel</type>

<location>Locatie van de banner</location>

<categorieid>Categorie ID</categorieid>

</searchbanner>

</searchbanners>