Banners

In de app vind je de module Banners terug onder Zoeken. Om een nieuwe banner toe te voegen kies de + Nieuwe zoekbanner knop onder de tabel.

Vul vervolgens de volgende instellingen in, alle instellingen zijn verplicht:

Omschrijving

Vul hier de naam in voor de banner. Deze wordt alleen gebruikt in de app

Actief vanaf

De banner is alleen actief vanaf de opgegeven datum.

Actief tot

De banner is alleen actief tot de opgegeven datum.

Zoekbanner locatie [Alleen van belang bij de Javascript implementatie]

De banner kan op drie verschillende plekken geplaatst worden:

• Producten bovenaan (default): Boven de producten, maar onder de header, paginering en sorteeropties.
  • Container bovenaan: helemaal bovenaan het resultaat (boven de header: ‘Zoekresultaten’)
  • Lijst bovenaan: Boven de sorteeropties en paginering maar onder de header: ‘Zoekresultaten’)

Trigger

Bepaal of je de banner altijd (default) wilt tonen of alleen bij bepaalde zoekwoorden. Als je de banner inricht voor specifieke zoekwoorden, is het van belang dat de zoekopdracht volledig overeenkomt met de opgegeven zoekterm. Een ingerichte banner voor een specifiek zoekwoord, op dezelfde locatie, heeft altijd voorrang op een ingerichte banner voor alle trefwoorden.

Categorie

Kies voor welke categorie je de zoekbanner wilt inrichten. Neem hier altijd de categorie waardoor heen gezocht wordt, dus op storeview niveau.

Je kunt deze instellingen debuggen in de demoshop.

Voorbeelden van de zoekbanner locatie:

• Producten bovenaan
  • Container bovenaan
  • Lijst bovenaan

Na het invullen van bovenstaande instellingen, kun je de zoekbanner gaan inrichten. Je kunt aparte inrichtingen instellen voor desktop en mobiel:

URL afbeelding

Vul hier de URL in waar de afbeelding van de banner staat

URL van de klik

Vul de URL in van de pagina waar je naar toe gestuurd moet worden als je op de banner klikt.

Klik type

• _self (default): De URL opent in hetzelfde venster
  • _blank: De URL wordt in een nieuw tabblad geopend

Voorbeelden van ingerichte zoekbanners

In de app zijn twee verschillende banners ingericht, één voor alle zoektermen en één voor het specifieke zoekwoord shirt.