Deze handleiding helpt je om de Magento Tweakwise Attribute Landing Page Extensie te configureren. Let op, om deze extensie goed te laten werken is het van belang dat beide extensies geïnstalleerd zijn:

• tweakwise/magento2-attributelanding
  • tweakwise/magento2-attributelanding-tweakwise

De Attribute landing page module kun je gebruiken wanneer je Tweakwise level Medium of hoger afneemt. Daarnaast moet de Tweakwise Export extensie aan staan en de binnen de Tweakwise Master extensie ‘Layered Navigation’ op enabled staan.

Het beheer van attribute landing pages vindt plaats in de volgende modules:
Content > section Attribute landingpages > Manage pages
Content > section Attribute landingpages > Manage overview pages

Wat is een Attribute Landing Page?

Voor marketing campagnes is het fantastisch om URL’s te introduceren waarachter een zoekmachine geoptimaliseerde producten-overzicht-pagina zichtbaar wordt. Denk hierbij aan speciale pagina’s voor merken of een specifieke groep producten zoals ronde tafels.

• Verbeter de SEO van jouw webshop met unieke URL’s en metadata.
  • Gebruik flexibele voorwaarden voor het toevoegen van producten aan de pagina.
  • Toon aangepaste CMS-blokken boven of onder de productselectie.
  • Voeg landingspagina’s toe aan de sitemap voor betere zichtbaarheid
  • Creëer overview pagina’s zoals een pagina die doorlinkt naar alle merken.
  • Maak zoveel landingspagina’s aan als gewenst.

Het aanmaken van een Attribute Landing Page

Ga naar de module Manage pages en kies voor het aanmaken van een nieuwe pagina. In deze module nemen we de verschillende configuratie opties door en wat je kunt instellen.

General
Allereerst zet je de basisinrichtingen voor de landingspagina klaar. In de General module bepaal je aan welke voorwaarden de landingspagina moet voldoen, hoe hij benaderbaar is en wat de productselectie is.

Instelling

Invoer

Beschrijving

Active

Yes/No

Optie om deze landingspagina aan/uit te zetten

Category

Dropdown

Instelling om aan te geven voor welke categorie deze landingspagina werkt. Je kan gemakkelijk de juiste categorie uit de boomstructuur selecteren.
Let op dat je een categorie selecteert die producten bevat en waarbij je ook producten toont in de shop.

Name

Text field

Interne naam van de landingspagina, deze wordt niet extern gebruikt.

URL path

Text field

Aangeven achter welke URL deze landingspagina moet komen te staan. Geef alleen het path op. Dus de URL zonder de domeinnaam. Bijvoorbeeld: De gehele URL voor de landingspagina moet worden: https://myshop.com/men/blue/pants geef dan in dit veld alleen het path weer: men/blue/pants.

Filter attributes

Tekst field

De key feature van een attribute landings pagina is dat je een mooie URL krijgt naar een categoriepagina waar bepaalde filterwaardes zijn geselecteerd. In deze sectie kan je aangeven welke filterwaardes geselecteerd moeten worden. In de kolom ‘Attribute’ moet je de ‘attribute code’ invullen. In de kolom ‘Value’ moet je de waarde invullen voor het filter dat geselecteerd moet worden. Hier kun je alleen de filters kiezen die op het filtertemplate staan in Tweakwise.
De attribute en value tekst moeten exact overeenkomen met de bekende data. De attribute code kan je achterhalen door in de Tweakwise app het attribuut te openen. De waarde die onder ‘Eigenschap URL naam’ staat is de waarde die je nodig hebt. De attribute value kun je achterhalen door de eigenswaarde te bekijken.

Let op: Als de waardes niet exact overeenkomen of als je hier attributen hebt gebruikt die niet op het filtertemplate aanwezig zijn, dan worden de ingerichte waardes genegeerd. De inrichting is hoofdlettergevoelig.
Naast feed eigenschappen kan je ook afgeleide eigenschappen gebruiken voor deze functionaliteit. Met behulp van de afgeleide eigenschappen kan je zelf ook een subset aan producten selecteren.

Hide selected filters

Yes/No

Met deze optie kan je ervoor kiezen om de filters die je hebt ingesteld bij Filter attributes niet te tonen op de pagina. Hierdoor kan de bezoeker het filter niet deselecteren of meer opties aanklikken. Gebruik je bij Category de bovenste (Default Category) categorie, dan moet deze optie op ‘Yes’ staan.

Tweakwise filter template

Dropdown

Met deze instelling bepaal je welk filtertemplate er op de pagina gebruikt wordt. Kies je voor ‘Default template’ dan wordt het template gekoppeld aan de geselecteerde categorie gebruikt.

Tweakwise sort template

Dropdown

Met deze instelling bepaal je welk sorteertemplate er op de pagina gebruikt wordt. Kies je voor ‘Default template’ dan wordt het template gekoppeld aan de geselecteerde categorie gebruikt.

Active stores

List

Met behulp van deze instelling bepaal je voor welke storeview deze landingspagina werkt. Je kan gemakkelijk de juiste storeview uit de boomstructuur selecteren. Multiple select is mogelijk.

Allow link in faceted search

Yes/No

Met deze instelling bepaal je of je voor deze landingspagina ook wil crosslinken. Dat wil zeggen dat als een bezoeker gebruik maakt van de filtering in de hierboven gekozen categorie en hij selecteert de filters waarvoor deze landingspagina beschikbaar is, het systeem deze landingspagina, met de juiste URL oppakt. Als deze functie uit staat zal de juiste URL voor de landingspagina niet gebruikt worden maar zal, afhankelijk van de optie URL Builder Strategy de URL opgebouwd worden. De landingspagina is dan niet via de gewone categoriestructuur benaderbaar. Bijvoorbeeld: je hebt een landingspagina voor blauwe jeans aangemaakt en er wordt in de categorie jeans gefilterd op blauw dan wordt de bezoeker naar de landingspagina geleid wanneer je Allow link in facet search op yes hebt.

Content
In de module content geef je de pagina extra informatie. Je kan de pagina een speciale header geven en content boven  en onder de productselectie toevoegen. Denk hierbij aan tekst, producten en alle andere mogelijkheden die de Page editor van Magento biedt.

SEO
De module SEO biedt je de mogelijkheid om specifieke SEO inrichtingen te doen voor de gemaakte landingspagina.

Instelling

Invoer

Beschrijving

Canonical URL

Text field

Je kan zelf bepalen welke canonical URL voor deze landingspagina getoond moet worden. Wanneer je dit veld leeg laat wordt de canonical URL gelijk aan de URL zoals deze is opgegeven in de module General.

Meta title

Text field

Geef de pagina een meta titel. Deze titel wordt in de header van de HTML gezet

Meta keywords

Text field

Geef de pagina meta keywords. Deze worden in de header in de HTML neergezet.

Meta description

Text field

Geef de pagina een meta description. Deze wordt in de header in de HTML neergezet.

Overzichtspagina

Het is mogelijk om deze landingspagina te presenteren op een overview page. Een overview page is een pagina die verwijst naar meerdere landingspagina. Je kunt de pagina een afbeelding geven bij image, deze wordt op de overview pagina getoond.

Het aanmaken van een Overview Page

Een overview pagina maakt het mogelijk om gemakkelijk allerlei attribute landing pagina’s op één pagina te verzamelen. Zo’n pagina kan ook weer achter een SEO vriendelijke, zelf te bepalen, URL zichtbaar gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan een overzicht pagina voor merken.

Ga naar de module manages overview pages en kies voor ‘nieuwe pagina toevoegen’.

General
Allereerst zet je de basisinrichtingen voor de landingspagina klaar. In de General module bepaal je aan welke voorwaarden de landingspagina moet voldoen, hoe hij benaderbaar is en wat de productselectie is.

Instelling

Invoer

Beschrijving

Active

Yes/No

Optie om deze pagina aan/uit te zetten

Name

Text field

Interne naam van de pagina, deze wordt niet extern gebruikt.

URL path

Text field

Aangeven achter welke URL deze pagina moet komen te staan. Geef alleen het path op. Dus de URL zonder de domeinnaam. Bijvoorbeeld: De gehele URL voor de pagina moet worden: https://myshop.com/brands geef dan in dit veld alleen het path weer: brands.

Active stores

List

Met behulp van deze instelling bepaal je voor welke storeview deze pagina werkt. Je kan gemakkelijk de juiste storeview uit de boomstructuur selecteren. Multiple select is mogelijk.

Content
In de module content geef je de pagina extra informatie. Je kan de pagina een speciale header geven en content boven  en onder de productselectie toevoegen. Denk hierbij aan tekst, producten en alle andere mogelijkheden die de Page editor van Magento biedt.

SEO
De module SEO biedt je de mogelijkheid om specifieke SEO inrichtingen te doen voor de gemaakte overview pagina.

Instelling

Invoer

Beschrijving

Meta title

Text field

Geef de pagina een meta titel. Deze titel wordt in de header van de HTML gezet

Meta keywords

Text field

Geef de pagina meta keywords. Deze worden in de header in de HTML neergezet.

Meta description

Text field

Geef de pagina een meta description. Deze wordt in de header in de HTML neergezet.