In verband met zoekmachines optimalisaties (SEO) is het verstandig om URL’s beter vorm te geven. Die mogelijkheid hebben we in Tweakwise ingebouwd. We hebben twee features ontwikkeld:

1. URL Builder Strategy, in de huidige extensie
2. Attribute landing pages, in een nieuwe extensie

Hier lichten we deze methodes toe.

1. URL Builder Strategy

Dit betreft een mechanisme in de huidige Magento Tweakwise extensie waarmee automatisch ‘lelijke’ URL’s omgezet worden naar SEO-vriendelijke, ‘mooie’ URL’s. Met lelijke URL’s bedoelen we URL’s waarin allerlei leestekens te vinden zijn zoals ? en =. Het gaat dan om parameters die door Tweakwise gebruikt worden.

Voorbeeld van een lelijke URL:
https://tweakwise1-ce.emico.nl/women/pants-denim.html?apparel_type%5B0%5D=Denim

Voorbeeld van een mooie URL:
https://tweakwise1-ce.emico.nl/women/pants-denim.html/apparel_type/denim

In het CMS is aan te geven welke strategie je wil volgen. Ga daarvoor naar module:

Magento1 Admin Panel > System > Configuration > Catalog > Tweakwise > section Layered Navigation

In de dropdown kan je twee opties kiezen. De optie query params is de standaard strategy die Magento altijd al volgde. Je gebruikt dan de lelijke URL. De optie URL segments is nieuw en daarmee kan je mooie URL’s gebruiken volgens een bepaalde, meest voor de hand liggende methode. De geselecteerde filters worden dan als parameters aan het path toegevoegd.

Shop domein / categoriepath + ‘.html’ / Filternaam1 / filterwaarde1 / Filternaam2 / filterwaarde2 etc.

De meeste klanten zullen daarmee uit de voeten kunnen. Het is ook erg gemakkelijk om een eigen implemenatie van een strategy toe te voegen. Dat moet dan in de code geïmplementeerd worden. Maar dat is conceptueel erg goed mogelijk door het toevoegen van een extra class.

2. Attribute landing page

Dit betreft een nieuwe extensie met een extra module in het Magento CMS waarin je attribuut landing pages kan beheren. In de module kan je bij een landingspagina aangeven voor welke filterselecties die pagina gebruikt moet worden. Dus een combinatie van filters komt uit op een attribute landingspage.

In het CMS zijn deze landing pages te beheren. Ga daarvoor naar module:

Magento1 Admin Panel > CMS > Attribute landing page

Voor één attribuut landings page zijn de volgende elementen instelbaar:

• Storeview (selectie)
  • Active (ja/nee)
  • URL Path
  • Page type (‘Landing page’)
  • Category ID
  • Title
  • Header image (upload file)
  • Meta title
  • Meta keywords
  • Canonical url
  • Meta description
  • Robots
  • Extra layout handle
  • Tekst above results (editor, widget, image)
  • Tekst below results (editor, widget, image)
  • Search attributes (attribute & value pairs)
  • Hide selected filters (ja/nee)
  • Tweakwise template (dropdown)