Q: Klopt het dat wij, als wij argeloos een nieuwe versie updaten, verder geen verandering merken? Dus dat als we niet bewust de nieuwe functie voor SEO friendly URLs aanzetten, we de normale / oude functionaliteit gebruiken. Klopt dat?

A: Klopt inderdaad. Echter werkt de module / opzet wel anders, waardoor de huidige versie (de query param) implementatie opnieuw is geschreven. Theoretisch kan dit invloed hebben. Gedegen testen is dus wel gewenst. Standaard staat de optie URL strategy ingesteld op ‘query params’. Daarmee geef je aan dat de nieuwe Tweakwise functie nog niet wordt gebruikt.

Q: De filtering kan ook voor een wildgroei aan pagina’s zorgen. Daarom is het van groot belang dat je als beheerder per attribuut kunt aangeven of je wel of geen geoptimaliseerde URL’s zou willen hebben. In sommige gevallen wil je namelijk juist dat filter URL’s worden opgebouwd met parameters zodat je ze heel eenvoudig kunt uitsluiten voor bots in de robots.txt.

A: Dat kan nu niet. Je kan instellen dat je gebruik maakt van query params of van URL segments. Als je de tweede optie selecteert, kan je verder geen configuratie instellen. De rest gaat vanzelf. Wat je wel kan doen is zelf een implementatie maken. Dat is conceptueel goed mogelijk maar kost uiteraard development tijd bij je internet partij.

Q: Idealiter wordt de naam van het attribuut niet meegenomen in de URL. Dan zou je URL niet eindigen op ‘…/wastafels/vorm/vierkant/vorm/rond/’ maar op ‘…/wastafels/vierkante-wastafels/’.

A: Dat kan je niet met een URL strategy verwezenlijken maar wel met een attribute landings page.