Voor elke attribuut landings page zijn diverse opties instelbaar. In dit artikel worden die besproken.

Het beheer van attribute landing pages vindt plaats in de volgende module:

Magento1 Admin Panel > CMS > Attribute landing page

In de demo omgeving is een landingspagina ingericht met deze URL:

https://tweakwise1-ce.emico.nl/men/pants

Storeview (selectie)

Instelling om aan te geven voor welke storeview deze landingspagina werkt.

Active

Optie om deze landingspagina aan of uit te zetten.

URL Path

Aangeven achter welke URL deze landingspagina moet komen te staan. Geef alleen het path op. Dus de URL zonder de hostname.

Bijvoorbeeld:

De gehele URL voor de landingspagina is: https://tweakwise1-ce.emico.nl/men/pants

Geef dan in dit veld alleen het path weer, te weten: men/pants

Page type

Vul hier altijd Landingspage in. Deze instelling wordt verder (nog) niet gebruikt.

CategoryID

Geef aan op welke categorie de landingspagina van toepassing is. De attribute landingspagina is altijd een bepaalde categorie pagina waarbij verschillende filters worden gezet.

Je moet hier de Categorie ID opgeven. Die is te zien in de Magento module Catalogus > Manage Categories. Selecteer de categorie en kijk in het detail scherm rechts welke ID die categorie heeft.

Title

Dit is de titel van de pagina. Deze titel wordt tussen H1 tags weergeven in HTML.

Header image

Hiermee is het mogelijk om direct onder de titel een afbeelding te plaatsen. Hier heb je de mogelijkheid om dat bestand te uploaden.

Meta title

Dit is de meta titel van de pagina. Deze titel wordt in de header in de HTML neergezet.

Meta keywords

Dit zijn de meta keywords van de pagina. Deze worden in de header in de HTML neergezet.

Je kan zelf bepalen welke canonical URL voor deze landingspagina getoond moet worden. Vul je niks in, dan wordt de URL van de pagina gebruikt. Dat is de URL die voor deze attribute landingspagina is opgegeven (zie optie URL path).

Meta description

Dit is de meta description van de pagina. Deze wordt in de header in de HTML neergezet.

Robots

Dit is een tag in de header van de HTML om aan te geven wat de zoekmachines met deze pagina moeten. Met een dropdown kan de gewenst instelling gekozen worden. De opties zijn:

• Index, follow
  • Noindex, follow
  • Index, nofollow
  • Noindex, Nofollow

Extra layout handle

--- Not used ---

Tekst above results (editor, widget, image, variable)

Mogelijkheid om content (met opmaak) toe te voegen tussen de Header image & de weergave van producten (product list).

Tekst below results (editor, widget, image, variable)

Mogelijkheid om content (met opmaak) toe te voegen tussen de weergave van producten (product list) en de footer.

Search attributes

De key feature van een attribute landingspagina is dat je een mooie URL krijgt naar een categorie pagina waar bepaalde filter waardes zijn geselecteerd. In deze sectie kan je aangeven welke filter waardes geselecteerd moeten worden.

In het CMS ziet het er als volgt uit:

In de kolom Attribute moet je de attribute code invullen. In de kolom Value moet je de waarde invullen voor het filter dat geselecteerd moet worden.

Je kan de juiste waardes vinden in de URL. Ga naar de Magento shop. Ga naar de bewuste categorie. En klik daar de filter waardes aan die je wilt zetten voor deze landingspagina. Je ziet bovenin de URL de attribute & waardes verschijnen. Zie bijvoorbeeld:

Voor URL Builder Strategy op query params:

https://tweakwise1-ce.emico.nl/women/new-arrivals.html?apparel_type%5B0%5D=Knits&occasion%5B0%5D=Casual

Voor URL Builder Strategy op URL Segments:

https://tweakwise1-ce.emico.nl/women/new-arrivals.html/apparel_type/knits/occasion/casual

Vanuit deze URL kan je de waardes gemakkelijk kopieren naar de module.

LET OP: Het kan zijn dat je voor de categorie pagina een ander filter template hebt geselecteerd dan je voor de attribute landings pagina doet. Als je in deze module attributen hebt gebruikt die niet in de filter template zitten dan worden ze genegeerd. Je merkt dat je dan meer producten terug krijgt dan je zou verwachten.

Hide selected filters

Je kan ervoor kiezen om de filters die je hebt ingesteld bij Search attributes niet te tonen in het filter template. Dat kan met deze optie.

Tweakwise template

Hiermee moet je instellen welke Filter Template uit Tweakwise gebruikt moet worden. Hiermee overrule je de instelling van Tweakwise waarbij een filter template per categorie ingesteld kan worden.