Dit artikel helpt je om te testen met onze verschillende REST-API’s.

De documentatie van alle beschikbare endpoints kan je vinden op: https://developers.tweakwise.com/

Om te starten met het testen van de Front-end API heb je een endpoint en instancekey nodig.

Credentials:
Instancekey: ca555417

Domein: https://gateway.tweakwisenavigator.com

Lees hier meer over de verschillende domeinen en het gebruik van een instancekey.

Beschikbare categorieën:

Naam

ID

Parent-ID

Root

1000

Clothing

1001

1000

Sweaters & Hoodies

1004

1001

Shirts

1005

1001

Accessories

1002

1000

Office Supplies

1003

1000

Zie ook onze demoshop voor meer informatie.

Suggestions

Lees in dit artikel meer over het gebruik van de Suggestions-API.
In de demo-omgeving is er een Autocomplete ingericht voor de categorie Root (ID: 1000). Dit resulteert bijvoorbeeld in de volgende requests:

Suggestions
https://gateway.tweakwisenavigator.com/suggestions/ca555417?tn_q=bla&tn_cid=1000
https://gateway.tweakwisenavigator.com/suggestions/ca555417?tn_q=swea&tn_cid=1000
Product suggestions
https://gateway.tweakwisenavigator.com/suggestions/products/ca555417?tn_q=bla&tn_cid=1000

Search

De volgende call heet navigation-search, met deze endpoint is het mogelijk om de zoekresultatenpagina te vullen.

Parameters:

• tn_q

Dit is de querystring parameter die de gewenste zoekterm bevat.
De response bestaat uit een paar onderdelen:

• Facets

Deze facetten hebben als doel dat de eindgebruiker de mogelijkheid heeft om te filteren op bijvoorbeeld merk of kleur. Er zijn 5 verschillende types, die een andere front-end implementatie nodig hebben: Tree (bij een categoriefilter), link, slider, checkbox en color.

• Items

Deze items komen overeen met de huidige geselecteerde facetten en uitgevoerde zoekopdracht. De producten zijn gesorteerd volgens de ingerichte sortering in Tweakwise.

• Properties

Dit object bevat informatie zoals het aantal pagina’s, aantal producten, ingerichte redirects, en de opties waarop gesorteerd kan worden.

Bekijk voor een volledig overzicht van de parameters en de opties in de response de API-documentatie.

Voorbeeld requests
https://gateway.tweakwisenavigator.com/navigation-search/ca555417/?tn_q=clothing&tn_cid=1000
https://gateway.tweakwisenavigator.com/navigation-search/ca555417/?tn_q=bleu&tn_cid=1000
https://gateway.tweakwisenavigator.com/navigation-search/ca555417/?tn_cid=1000&tn_q=red&tn_fk_onderstecategorie=T-shirt

Navigation:

Met de navigation endpoint is het mogelijk om een product lister pagina te vullen. Dit endpoint heeft dezelfde mogelijkheden als het navigation-search endpoint, echter wordt hier geen query string parameter meegestuurd.

Voorbeeld requests
https://gateway.tweakwisenavigator.com/navigation/ca555417/?tn_cid=1000-1001&tn_fk_color=Black&tn_fk_ae-price=14.95-18.95
https://gateway.tweakwisenavigator.com/navigation/ca555417/?tn_cid=1000-1001-1005&tn_fk_color=Green&tn_fk_onderstecategorie=Polo

Recommendations

Lees dit artikel voor meer over het gebruik van de Recommendations-API.

In de demo-omgeving zijn de volgende regels ingericht:

Featured recommendations ID: 1, 2

Up & Cross sell recommendations ID:  1, 2

Up & Cross sell recommendations groupkey: alternatives

Raadpleeg onze demoshop om een aantal voorbeeld product ID’s te zien.

Voorbeeld requests
Featured
http://gateway.tweakwisenavigator.net/recommendations/featured/ca555417/2
Up- & cross-sell product
http://gateway.tweakwisenavigator.com/recommendations/product/ca555417/121
Up- & cross-sell recommendation rule
https://gateway.tweakwisenavigator.com/recommendations/product/ca555417/1/121
Up- & cross-sell grouped
https://gateway.tweakwisenavigator.com/recommendations/grouped/ca555417/121/alternatives