Het is mogelijk om twee verschillende frontend API endpoints te gebruiken. Het voordeel van het gebruik van twee endpoints is dat de kans op downtime hiermee nog verder wordt gereduceerd en requests nog sneller worden.

De frontend API endpoints

Er zijn een aantal technische verschillen tussen de twee frontend API endpoints:

• Gateway.tweakwisenavigator.com
    Dit endpoint beschikt over een realtime failover loadbalancer die bij een storing in een datacenter automatisch terugvalt op een ander datacenter. Deze extra stap in het netwerk kan de latency van de requests verhogen.

• Gateway.tweakwisenavigator.net
    Via dit endpoint maakt de client een rechtstreekse verbinding met het dichtstbijzijnde datacenter en verlaagt de latency van requests. Wanneer er problemen zijn in een datacenter, bijvoorbeeld het falen van hardware, wordt het verkeer automatisch omgeleid naar een ander datacenter. Omdat deze omleiding is gebaseerd op DNS, kan dit tot een korte interruptie leiden.

Het inrichten van de failover

We adviseren om als primair endpoint gebruik te maken van ‘gateway.tweakwisenavigator.net’ en een failover in de code in te bouwen naar ‘gateway.tweakwisenavigator.com’. Omdat de netwerken van deze twee endpoints volledig van elkaar gescheiden zijn, kunnen we zo een extreem hoge uptime behalen. Wij adviseren om het volgende mechanisme toe te passen:

• Een klant stuurt een request naar het primaire endpoint, wanneer deze een netwerkfoutmelding teruggeeft probeer je het opnieuw met het secundaire endpoint.
  • Wanneer het primaire endpoint onbereikbaar blijkt, wordt het secundaire endpoint 5 minuten lang gebruikt.
  • Na 5 minuten wordt het primaire endpoint weer geprobeerd, is deze weer beschikbaar dan wordt deze weer gebruikt, anders wordt het secundaire weer gebruikt voor 5 minuten.
  • Mocht er een situatie voorkomen dat het secundaire endpoint onbereikbaar is, dan wordt het primaire endpoint geprobeerd.

Wil je graag een voorbeeld in PHP bekijken? https://github.com/EmicoEcommerce/Magento2Tweakwise/pull/139/files

Als je liever gebruik maakt van één endpoint, adviseren we gebruik te maken van ‘gateway.tweakwisenavigator.com’ en niet van 'gateway.tweakwisenavigator.net'. Zo ben je minder afhankelijk van de eventuele vertraging in de DNS.