De instance key is een unieke identificatie voor een Tweakwise instantie. Elke instantie heeft zijn eigen key en zonder deze key is het niet mogelijk om een request te doen naar Tweakwise. Elk request bevat namelijk een instance key in het pad van de URL.

Je kan deze key vinden in Navigator op https://navigator.tweakwise.com/endpoint. In de documentatie wordt duidelijk aangegeven waar in de URL de instance key geplaatst moet worden. Zoals bijvoorbeeld /navigation-search/{instancekey}.