Een belangrijk onderdeel in de integratie van Navigator met je shop is het up-to-date houden van het productassortiment. Met de back-end REST API is het mogelijk om wijzigingen in het assortiment door te voeren in het back-end systeem van Tweakwise Navigator.

In tegenstelling tot het importeren van de volledige feed en externe eigenschappen, wat allebei ‘bulk’ operaties zijn, is het met de REST API mogelijk om meer invloed uit te oefenen op de data die aangepast moet worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om middels de PATCH methode een enkel veld van een enkel product aan te passen. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld alleen de prijzen wil bijwerken en de overige eigenschappen van een product onveranderd wil laten.

Let op: Bij iedere wijziging is het nog steeds nodig om de publicatie taak uit te voeren.

Hosts & Authenticatie

De API is te bereiken op https://navigator-api.tweakwise.com/. Wat de beveiliging van de API betreft, is het nodig om extra HTTP headers mee te sturen:

TWN-Authentication

Deze header moet worden gevuld met een special access token. Deze tokens worden niet gecommuniceerd door Tweakwise maar kan je zelf aanmaken in de module in de beheeromgeving: https://navigator.tweakwise.com/nl/accesstoken
Wij slaan deze token beveiligd op en kunnen deze niet terughalen wanneer je deze kwijt bent. Je kan op elk gewenst moment een nieuwe token aanmaken.
Deze module is niet standaard beschikbaar. Wil je gebruik gaan maken van de back-end API? Neem dan contact op met support@tweakwise.com

TWN-InstanceKey

Deze key is gekoppeld aan je Tweakwise Navigator instantie en is terug te vinden op: https://navigator.tweakwise.com/nl/endpoint

API Documentatie

De documentatie van deze koppeling is online beschikbaar: https://developers.tweakwise.com/api-backend/

Voor elk afzonderlijk endpoint word beschreven hoe je deze kan gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om met de Try it out-knop te experimenteren met de API, rechtstreeks vanuit de browser. Voordat je kan testen met de API is het eerst nodig om de authenticatie headers op te geven. Dit kan met de groene Authorize knop.