Redirects

Als je een lange lijst hebt met redirects, kan het handig zijn om deze in één keer in te lezen. Je kan dit doen door een bestand aan te leveren aan de afdeling Support (support@tweakwise.com). Het bestand dat je kan aanleveren aan de afdeling Support moet aan een aantal eisen voldoen. Het bestand moet een .CSV of .XLSX zijn. Klik hier om de template te downloaden. Daarnaast moet het uit de volgende kolommen bestaan:

volgorde zoekwoord eigenschapId redirect categorieid RedirectTypeId
1 openingstijden   /openingstijden 1000 0
1 contact   /contact 1000 0
1   1234 /[brand] 1000 1

Bij volgorde vul je altijd 1 in. Bij zoekwoorden vul je de zoekterm in waarvoor de redirect moet ingeregeld worden. Kies je voor een redirect op basis van een eigenschap dan mag dit veld leeg blijven. Bij eigenschapId vul je in het geval van een redirect op basis van een eigenschap het ID van de betreffende eigenschap in. Bij redirect vul je de URL path in (dit kan zonder het domein). Vervolgens vul je bij categorieId de categorie in wanneer de redirect af moet gaan. Dat betekent dat de bezoeker alleen doorgestuurd wordt als hij in de ingevulde categorie zit, terwijl hij een zoekopdracht uitvoert. Dit werkt wel door middel van overerving. In alle onderliggende categorieën zal de redirect ook afgaan. Bij RedirectTypeId vul je 0 in als het gaat om een redirect op basis van een zoekwoord en 1 als het gaat om een redirect op basis van een eigenschap.

Het categorieId kan je vinden in de Categorieën submodule. Het CategorieID staat achter de naam van de geselecteerde categorie.

Mocht je meerdere zoekwoorden voor dezelfde redirect hebben dan kun je dat als losse regels toevoegen. In Tweakwise wordt dan dan vervolgens samengevoegd naar 1 redirect.