Redirects

Redirects kan je gebruiken voor content- en landingspagina’s, denk hierbij bijvoorbeeld aan een merkenpagina. Elke URL is in de basis gelijk, bijvoorbeeld www.tweakwise.com/merken/{MERK}. Het is veel handmatig werk om al deze merken als aparte redirect aan te maken en wanneer er een nieuw merk aan je assortiment wordt toegevoegd moet ook handmatig de redirect aangemaakt worden in Tweakwise. Je kan daarom ook op basis van een eigenschap een redirect inrichten. Dat kun je doen in de volgende stappen:

1. Maak een Nieuwe redirect op basis van eigenschap:

2. Vervolgens kies je op basis van welke eigenschap je de redirect wil instellen. Bijvoorbeeld op de eigenschap manufacturer:

3. Bij de redirect wordt zichtbaar op welke eigenschap de redirects gebaseerd zijn en de button manufacturer. Je kunt nu de redirect inrichten met de toevoeging van de eigenschapwaarde. Op die positie wordt in de URL dan de waarde toegevoegd voor de redirect:

Je hebt in je assortiment (en in de feed) het merk Tweakwise. Als deze redirect is ingesteld worden bezoekers geredirect naar de pagina /merken/Tweakwise. Op deze manier hoef je niet voor alle merkenpagina’s aparte redirects aan te maken.

Uitzondering

Gebruik dit veld als er sommige waarden niet mee moeten komen in een redirect op basis van eigenschap. Splits meerdere waarden met een komma.

Voorbeeld: Je hebt een redirect ingericht o.b.v. de eigenschap merk maar hebt voor 3 merken geen landingspagina in je webshop. Deze kun je doormiddel van het uitzonderingen veld weghalen uit de redirect.

De knop Vervanging toevoegen opent nog een instelling. In het onderstaande tabel kan je bepaalde woorden of tekens vervangen. In dit geval vervangen we een spatie door een streepje, omdat spaties niet in een URL kunnen staan. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld redirecten van calvin klein naar /merken/calvin-klein

LET OP: De optie vervoegingen is niet mogelijk bij redirects op basis van eigenschappen.