Producten

Controleer of het product in de demoshop te vinden is. Start de demoshop voor de categorie root (het hoogste niveau). Zoek vervolgens op de titel van het product dat je mist.

Situatie A: het product komt wel in de demoshop voor
Dan gaat er iets mis met de weergave van het resultaat uit Tweakwise in de webshop. De webshop bouwer is dan de waarschijnlijk de partij die erachter kan komen waarom het product niet in de webshop verschijnt.

Situatie B: het product komt niet in de demoshop voor
Dan gaat er iets mis met de import van producten. Controleer dan eerst of het product überhaupt in de import feed te vinden is.

Ga naar Connectivity > Taken en selecteer de regel met als type Importeren data. Ga naar het tabblad Setup druk in de sectie HTTP URL op de knop Download. Open het bestand in een tekst editor.

Let op: het kunnen grote bestanden zijn. Zorg dat je een editor gebruikt die grote bestanden aan kan, zoals Notepad++

Als het hele bestand is geladen kan je in dat bestand zoeken en controleren of het product wel in de feed te vinden is. Nu doet zich één van de volgende situaties voor:

1. Product zit niet in de feed: De partij die verantwoordelijk is voor het samenstellen van de feed is de meest geschikte partij om te contoleren waarom het product niet in de feed te vinden is.
  2. Product zit wel in de feed: In dat geval kunnen er verschillende oorzaken zijn:
  • Check of het product wel gekoppeld is aan een categorie. Controleer in het systeem waar deze koppeling wordt gelegd (vaak het CMS of PIM).
  • Heeft het product wel een voorraad?

Als dit allebei het geval is kan de import taak nog een keer gestart worden. Het kan zo zijn dat bij het importeren nog de oude feed geïmporteerd is. Of dat de import taak nog helemaal niet gestart is.

Mocht het product dan nog niet zichtbaar zijn in de demoshop, gaan wij er naar kijken! Mail de details naar: support@tweakwise.com