Magento 2 Tweakwise Extensie

Onze Magento 2 Master extensie gebruik je om de koppeling te maken tussen je webshop en de Tweakwise app. Dit zijn de mogelijke instellingen:

https://github.com/Tweakwise/Magento2Tweakwise

Onderdeel Instelling Invoer Beschrijving Aanbevolen instelling
General Authentication key Tekst Tweakwise instantie key. Te vinden in de Tweakwise app onder Connectivity > Endpoints

Layered Navigation Enabled Yes/No Layered navigation activeren. Het gaat hier om de filters en de sortering op de categorielijstpagina’s. Yes
  Category filters as link Yes/No Als er in Tweakwise geen gebruik wordt gemaakt van een categoriefilter op basis van een boomweergave, dan worden het links. No

Hide facets with only one option

Yes/No Toon filters niet zodra er maar één filterwaarde is. No (zodat de instellingen uit Tweakwise worden overgenomen, om dat je het daar per filter kan bepalen en hier alleen voor alle filters tegelijk)
  Use default Magento filter renderer Yes/No Front-end instellingen van Magento zelf overnemen i.p.v. de weergave instellingen vanuit Tweakwise. Hierbij worden dus de instellingen vanuit de Tweakwise app genegeerd en worden de standaard instellingen van Magento gebruikt. Default is 'Yes', maar zou op ‘No’ moeten staan, want anders werkt SEO en Ajax filtering niet. No
  Ajax filtering Yes/No Filteracties worden uitgevoerd door middel van Ajax i.p.v. navigatie. Dit betekent dat alleen de producten geüpdatet worden en niet de gehele pagina ververst wordt. Yes
  Filter form Yes/No Geeft een button bij de filters waarmee je kunt aangeven dat filteracties pas doorgevoerd worden na het klikken op de button i.p.v. real-time. No
  Filter url query arguments Dropdown Bepaal of url parameters ook toegevoegd worden aan de requests en dus ook meegestuurd worden naar Tweakwise. Drie opties:
  • Don’t filter: alle parameters worden meegestuurd naar Tweakwise
  • Specify: Bepaal zelf welke parameters worden meegestuurd. Wanneer deze wordt geselecteerd verschijnt er een extra optie waarin de parameters geselecteerd kunnen worden die je uit wilt sluiten.
  • Regex: Doe dit op basis van een regex

URL Strategy

Dropdown

Bepaal hoe je wil dat de URLs worden opgebouwd bij gebruik van filters. Twee opties:

• Query params (?color=Red&size=m): hierbij wordt de hele parameter toegevoegd.
  • SEO path slugs (color/red/size/m): hierbij wordt het geselecteerde filter en de geselecteerde filter waarde netjes slash-gescheiden toegevoegd aan de url.

SEO Enabled Yes/No SEO activeren. Indexeren van filterwaarden. Yes
  Filter Whitelist Dropdown Selecteer de filters die altijd geïndexeerd moeten worden.
  Filter Values Whitelist Tekst Selecteer de filterwaardes die altijd geindexeerd moeten worden. Let op: Het filter moet ook tussen de ‘Filter whitelist’ staan. Door hier bepaalde waardes in te vullen worden de overige waardes van dit filter uitgesloten.
  Max allowed selected filter Numeriek Maximaal aantal toegestane filters dat geïndexeerd mag worden.

Autocomplete Enabled Yes/No Autocomplete activeren. Yes
  Use Suggestions Autocomplete Yes/No Gebruikt de nieuwste autocomplete module in Tweakwise. Met aparte categorie- en eigenschapsuggesties.
  Show products Yes/No Toon productsuggesties.
  Show suggestions Yes/No Toon zoekzinsuggeties.
  Stay in category Yes/No Toon enkel suggesties vanuit de bekeken categorie op dat moment.
  Maximum number of results Numeriek Geef het aantal suggesties op dat getoond mag worden. Het gaat hier om zowel de zoekzinsuggesties als de productsuggesties. Bijvoorbeeld als hier 10 ingevuld wordt, worden er van beiden 10 getoond.

Search Enabled Yes/No Zoekfunctie activeren (keyword suggesties en product suggesties).
  Tweakwise search template to use in search results Dropdown Selecteer de filtertemplate dat je in Tweakwise hebt gemaakt die gebruikt moet worden op de zoekresultatenpagina.
  Search language Dropdown Selecteer welke taal gebruikt moet worden voor de zoekfunctie zodat de vervoegingen van de juiste taal meegenomen kunnen worden. Dit kan je per storeview instellen.

Recommendations Cross-sell enabled Yes/No Activeer cross sells vanuit de Tweakwise app.
Let op! hier worden de Magento ‘Related products’ bedoeld en dus vervangen door de cross sell regels uit Tweakwise. In Tweakwise heet die module up- en cross selling. Kan ook per categorie geactiveerd worden.

Default crosssell template

Kies de cross-sell regel die jij wil gebruiken voor de gehele shop. Of kies voor -Group code- om gebruik te maken van de groeperingscodes.

Default crosssell groupcode   Gebruik de groeperingscodes zoals aangemaakt in Tweakwise.
  Upsell enabled Yes/No Activeer upsell vanuit de Tweakwise app. Hiermee wordt de upsell vanuit Magento vervangen door die vanuit Tweakwise.
  Default upsell template   Kies de upsell regel die jij wilt gebruiken voor de gehele shop. Of kies voor -Group code- om gebruik te maken van de groeperingscodes.
  Featured products enabled Yes/No

Activeer featured products vanuit de Tweakwise app. In Tweakwise heet dit ‘Uitgelichte producten’. Deze products kunnen overal ingezet worden o.b.v. een widget.

Goed om te weten: Er wordt eerst gekeken naar de recommendations op categorie niveau. Als er daar niets ingesteld is, dan van de categorie erboven, enzovoorts.

Default featured product template   Kies de featured recommendation regel die is aangemaakt in Tweakwise.