Google Analytics

Er zijn verschillende Metrics waar je gebruik van kunt maken. Deze zijn te zien op de afbeelding hieronder:

De gegevens uit Google Analytics moeten een match maken met een eigenschap die in de Tweakwise app staat. Er zijn verschillende manieren waarop er een match gemaakt kan worden. Bij alle Metrics, op de pageviews na, wordt er voornamelijk een match gemaakt op basis van het SKU-nummer

Bij de metric pageviews moet er een match gemaakt worden op basis van een URL:

Hier moet je een eigenschap ingevuld worden waar dat gedeelte van de URL in staat. Als je Magento gebruikt, is dit vaak de URL_key die meegegeven wordt in de feed. Alleen de eigenschap URL selecteren is vaak niet voldoende. Om de juiste match te kunnen maken is er ook een regex nodig. Neem contact op met support@tweakwise.com zodat we de juiste regex kunnen invullen.

Mocht je niet goed weten op welke eigenschap je moet matchen kun je dat ook in de Tweakwise app bekijken. Ga naar de Google Analytics submodule en vervolgens naar tabblad Preview. Selecteer een profiel en een metric. Maak er wel één aan om te testen als je dat nog niet hebt gedaan. Vervolgens klik je op Preview Google data. Je krijgt dan alle data terug die Tweakwise ook terug zou krijgen van Google Analytics.

De gegevens komen dan als volgt terug:

Het ID wat in de linker kolom te zien is, daar moet een match mee worden gemaakt.

Wanneer je wil weten of de match goed is gelegd kun je de button Preview gebruiken. Wanneer er waardes terug komen is de koppeling goed gelegd!