Kijk de video voor het hele stappenplan, of doorloop rustig het stappenplan hieronder.

Stap 1

Ga naar Connectivity > open de module Google Analytics 4

Stap 2

Koppel met Google Analytics 4 door in te loggen met je Google Account

Stap 3

Nieuw rapport toevoegen

Zodra je Google Analytics 4 hebt gekoppeld kun je aan de slag met het toevoegen van rapporten.

Klik op ‘ Nieuw rapport’.

Stap 4

Type rapport kiezen

Er zijn twee typen waar je uit kunt kiezen:

1. Paginaweergave
    Kies hiervoor als je de pageviews wilt toevoegen op basis van de URL van het product. Dit zijn het aantal bezoeken aan de productdetailpagina van een product.
  2. Handmatig
    Kies hiervoor als je een van de andere metrics op basis van een dimensie wilt binnenhalen. Bijvoorbeeld ItemQuantity.

Stap 5

Inrichten nieuw rapport

Handmatig rapport

Je ziet dan zes velden die ingevuld moeten worden. Hieronder volgt de toelichting per veld en waar je rekening mee moet houden:

Naam Dit is de interne naam van je rapport. Deze is uniek en kan niet later worden aangepast.

Property

Dit zijn de beschikbare properties in Google Analytics, selecteer welke je wilt gebruiken.

Metrics

Dit zijn de metrics, je kunt meerdere metrics (maximaal 5) selecteren per rapport. Iedere metric die je kiest uit zich in een eigen externe eigenschap.

Aantal dagen

Dit zijn het aantal dagen waarvan je data wilt ophalen (max=100).

Dimensie

Dit is de dimensie die je in Google hebt bepaald, dit vormt samen met je attribuut een soort mapping. Je kunt er maximaal 1 kiezen per rapport.
Eigenschap Dit is de eigenschap waarop je de dimensie die je hierboven gekozen hebt wilt mappen op een eigenschap in Tweakwise.

Sla je rapport op zodra je alles hebt ingevuld. Let dus wel op dat de naam niet meer kan worden aangepast!

Pageview rapport

Naam Dit is de interne naam van je rapport. Deze is uniek en kan niet later worden aangepast.
Property Dit zijn de beschikbare properties in Google Analytics, selecteer welke je wilt gebruiken.
URL Regex Bij pageviews wordt de URL als identificatie gebruikt. Deze URL is vaak niet 1 op 1 te matchen met een waarde van een eigenschap in Tweakwise. Deze waarde dient met een regex uit de URL te worden gehaald.
Aantal dagen Dit zijn het aantal dagen waarvan je data wilt ophalen (max=100).
Eigenschap Kies hier de Tweakwise eigenschap waarop de URL vanuit Google Analytics 4 gematcht moet worden.

Stap 6

Bekijk een voorbeeld van het rapport

Zodra je het rapport hebt opgeslagen kun je alvast een voorbeeld van het rapport bekijken, om te controleren of de data juist gematched is. Klik hiervoor op de 3 puntjes en vervolgens op ‘voorbeeld’.

Stap 7

Importeer de data

Ga naar Connectivity > Taken. Klik op ‘+ nieuwe taak’. Kies voor type taak ‘Google Analytics 4’ en vul een naam van de taak in.

Klik op ‘verder’ en vervolgens op ‘opslaan’. Start vervolgens de Google Analytics 4 import vanuit het taken overzicht door op ‘nu starten’ te klikken.

Stap 8

Controleer de data

Zodra de import succesvol gelopen heeft vind je onder Catalogus > Externe eigenschappen de Google Analytics 4 eigenschappen terug die je in het rapport hebt aangemaakt.

Stap 9

Voeg de eigenschappen toe aan je sorteeroptie(s).