Voor (bijna) elk filter is het mogelijk om de filterwaarden handmatig te sorteren. Dit kun je doen door naar het gebruikte filter template te gaan en vervolgens het filter te openen waarvan je de waarden handmatig wilt sorteren. Op het tabblad Basis opties vind je dan het kopje Sortering van de waarden. Hier vind je verschillende opties, waaronder ook de optie Handmatig. Klik deze optie aan en je ziet dat er een extra button verschijnt, zoals op onderstaande afbeelding te zien is:

Klik op deze button en vervolgens verschijnt er een scherm waar je de waarden handmatig kan sorteren. Dit is een voorbeeld om voor het filter merk een drietal waardes handmatig bovenaan te plaatsen.

Je selecteert de waarden die je handmatig bovenaan wilt plaatsen. Bijvoorbeeld in de volgorde; Puma, Nike en Guess.

Vervolgens kun je kiezen hoe je de rest van de waardes wil sorteren die nog niet geselecteerd zijn. Dit kan op basis van product aantal,  alfabetisch, omgekeerd alfabetisch of op numerieke waarde uit tekst. Zodra een eigenschap een nieuwe waarde krijgt wordt deze waarde automatisch gesorteerd op basis van de optie die hier is aangegeven.

Zodra je klaar bent klik je op opslaan en sla je het filtertemplate op. Zodra je dan gepubliceerd hebt zul je deze sortering terugzien in je webshop.

Waarom kan ik mijn filterwaarden niet handmatig sorteren?