In het filtertemplate kan je per facet aangeven hoeveel waarden er standaard getoond worden. Zijn er meer waarden dan dat je in het facet hebt aangegeven dan wordt de mogelijkheid Meer tonen toegevoegd en worden de overige waarden pas getoond nadat de klant daarop heeft geklikt.

Nu kan het zijn dat je de waarden die standaard getoond worden anders gesorteerd wil hebben dan wanneer het filter volledig wordt uitgeklapt. Denk bijvoorbeeld aan dat je bij de standaard vertoning handmatig wil sorteren en de vijf belangrijkste merken hier wil tonen. Wanneer een bezoeker dan klikt op Meer tonen  wil je vervolgens alle waarden gesorteerd hebben op alfabet.

Bij het eerste blok Sortering van de waarden geef je aan welke sortering je wil hanteren bij de standaard vertoning. Bij het onderste blok Sortering van waarden bij een uitgeklapt filter kan je aangeven wat de volgorde van de filterwaarden moet zijn als het filter volledig is uitgeklapt.

Als je voor Handmatig kiest, verschijnt er een nieuwe optie. Klik op de knop Waarden sorteren om te bepalen waar elke waarde moet komen te staan.

LET OP: Een andere sortering bij het uitklappen van een filter werkt pas wanneer deze is geïmplementeerd door je implementatiepartij. Voor Magento 1 gebruikers is deze functie beschikbaar vanaf extensie v2.0.0, voor Magento 2 gebruikers is deze functie beschikbaar vanaf extensie v1.4.9.