Features

Profilekey en productkeys

De profilekey voor Personal Merchandising kun je zelf bepalen, denk hierbij aan customerID, cookieID, IP Hash et cetera. De productkey moet gelijk zijn aan het artikelnummer zoals deze bekend is in Tweakwise:

Om de Eerder gekocht en Laatst bekeken features van Personal Merchandising te gaan gebruiken moet je het als volgt implementeren.

Data naar Tweakwise pushen

Je pusht de data naar de Tweakwise Analytics API met een Javascript plugin. Plaats de plugin op je site met GTM en push de data die in GTM binnenkomt door naar de API met de onderstaande scripts:

Tracking Script

Plaats het tracking script op alle pagina’s waar iets getrackt moet worden. Het tracking script moet voor de push geplaatst worden.

var tweakwiseKey = 'NAVIGATOR_KEY';

(function(w, d, l, i, u) {

w['_twa'] = l;

w[l] = w[l] || [];

w[l].push({ 'twa.start': new Date().getTime(), event: 'twa.js' });

w[l].push({ 'twa.instance': i, event: 'twa.init' });

var f = d.getElementsByTagName('script')[0],

j = d.createElement('script');

j.async = true;

j.src = u;

f.parentNode.insertBefore(j, f);

})(window, document, 'tweakwiseLayer', tweakwiseKey, "//navigator-analytics.tweakwise.com/bundles/scout.js");

Tracking Methods

Er zijn verschillende tracking methodes om data naar de Tweakwise Analytics API te pushen:

Product View

De Product View methode is bedoeld om de weergave van een product te meten. De push werkt als volgt:

tweakwiseLayer.push({

event: 'productView',

data: {

profileKey: 'XXX',

productKey: 'AA-43242312-1'

}

});

Purchase

De Purchase methode is bedoeld om aankopen te meten. De aanroep werkt als volgt:

tweakwiseLayer.push({

event: 'purchase',

data: {

profileKey: 'XXX',

productKeys: ['AA-43242312-1', 'AA-43242312-2', 'AA-43242312-3']

}

});

Search

De Search methode is bedoeld om zoekzinnen te meten. De push werkt als volgt:

tweakwiseLayer.push({

event: 'search',

data: {

profileKey: 'XXX',

searchTerm: 'Brabantia'

}

});

Data ophalen uit Tweakwise

Om de verwerkte data in je shop te tonen moet je het ophalen uit Tweakwise. Dit doe je met een parameter die je op alle relevante pagina’s inbouwt.

Zie https://developers.tweakwise.com/ onder Navigation voor verdere informatie.