Afgeleide eigenschappen

Deze afgeleide eigenschap komt van pas als je grote hoeveelheden numerieke waarden wil verdelen in groepen. Denk bijvoorbeeld aan lengtes of prijzen:

Normaal (lengte in cm) Gegroepeerd
6 1 tot 10 cm
8
9
10 10 tot 20 cm
14
17
19
21 20 tot 30 cm
23
28

Voor het groeperen numerieke waardes zoals prijs, is het van belang dat de waarde als een eigenschap is opgeslagen bij een product en niet alleen als kernmerk. Is prijs alleen een kenmerk, lees dan eerst de FAQ ‘Hoe maak ik een eigenschap van een kenmerk of categorie? ‘  De prijs moet een numerieke eigenschap zijn. Als dit het geval is kun je de prijzen groeperen. Dit kan door te gaan naar Catalogus > Afgeleide eigenschappen. Klik vervolgens op Nieuw. Kies daarna het type Groeperen, zoals te zien is op de onderstaande afbeelding.

Vervolgens kom je op het onderstaande scherm terecht. Bij Eigenschap naam geef je de afgeleide eigenschap een naam. Selecteer bij Eigenschap voor rangewaarden de eigenschap prijs. Daarna vul je de Van en Tot waarden in. Rechts daarnaast onder Tekst staat de waarde die op de site getoond moet worden bij de filterwaarde. Klik na het invullen van de waarden op Opslaan. Je blijft nu in het scherm. Om te kijken of het naar wens is kan je het tabblad Preview bekijken. Deze afgeleide eigenschap kan nu in een template geplaatst worden zodat het een filter wordt.

Tip:
In het scherm waarop je de groepering kan instellen zie je in eerste instantie maar 4 regels die je kan invullen. Als je de instelling opslaat worden er automatisch een paar lege regels onder gezet. Als je dus meer regels wilt instellen dan de standaard 4, druk dan tussendoor even op Opslaan.

LET OP: Het bereik heeft een van - tot waarde. En geen tot en met.